Project details

Project omschrijving

Villa Vijverzight is een monumentaal woonhuis dat gelegen is op het landgoed Rust en Vreugd. Het woonhuis is in 1907 gebouwd toen der tijd de tuinmanswoning genoemd, Het woonhuis is gebouw op een oude Chinese tempel in de tijd dat dit parkdeel bij Wassenaar oost hoorde. Het woonhuis staat op rechthoekig, verspringend plattegrond opgetrokken woonhuis in vakwerk bestaande uit twee bouwlagen en een met pannen gedekt samengesteld zadeldak. De gevels zijn ingedeeld met meerruitsvensters, kruisvensters met halve luiken en samengestelde vensters
In 1983 is het woonhuis uitgebreid in dezelfde stijl, de begane grond en 1ste verdieping zijn uitgebreid. In 2019 is van der Worp gestart met de uitbreiding van het bestaande woonhuis. Er is een kelder gedeeltelijk geplaatst onder het woonhuis, aan de rechterzijde is een extra uitbouw ontworpen voor de keuken, het gehele woonhuis is gestript en opnieuw opgebouwd is dezelfde stijl als de bestaande woning. De wanden zijn voorzien van een isolatie pakket en alle nieuwe kozijnen zijn voorzien van dubbel glas. De gevel is gerenoveerd en afgewerkt in de stijl van de bestaande woning.